Hlavní obsah

Američané věděli už dávno, že pilot Lubitz má deprese

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andreas Lubitz, druhý pilot letadla společnosti Germanwings, které se v březnu zřítilo ve francouzských Alpách, se v roce 2010 dostal do centra pozornosti amerického Federálního úřadu pro letectví (FAA). Napsal to list The New York Times (NYT).

Foto: Stringer, Reuters

Andreas Lubitz na snímku z roku 2009

Článek

Podle údajů uvolněných FAA na žádost NYT na základě zákona o svobodném přístupu k informacím dostal tento úřad od Lubitzových lékařů ujištění, že se pilot zotavil z depresí.

Zpráva potvrzuje zjištění německých vyšetřovatelů o jeho zdravotním stavu, který před zaměstnavateli tajil.

Užíval prý nejméně dva léky

Dokumenty naznačují, že Lubitz se z depresí léčil mezi lednem a říjnem 2009 nejméně dvěma léky – escitalopramem (obchodní název Cipralex) a mirtazapinem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé prohledávají trosky Airbusu A320Video: Reuters

Dané období se kryje s dovolenou, kterou si Lubitz vybral ve výcvikové škole Lufthansy, a zahrnuje několik měsíců strávených v Arizoně. Lubitz se během tragického letu z Barcelony do Düsseldorfu v době nepřítomnosti hlavního pilota zamkl v kokpitu a navedl Airbus A320 do úbočí francouzských Alp, čímž spáchal sebevraždu a zavraždil dalších 149 lidí na palubě.

Reklama

Související články

Lufthansa věděla o Lubitzových depresích

Německá letecká společnost Lufthansa v úterý oznámila, že ji pilot Andreas Lubitz v roce 2009 informoval, že trpěl těžkými depresemi. Dokumenty, které to...

Výběr článků

Načítám