Hlavní obsah

Napadli mě, manželka mě bránila vlastním tělem, popsal řecký ministr financí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina levicových extremistů v noci na středu napadla řeckého ministra financí Janise Varufakise. Jeho manželka ho bránila vlastním tělem. Médiím incident popsal sám Varufakis. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Řecký ministr financí Janis Varufakis

Článek

Maskovaní muži měli na Varufakise zaútočit po večeři s manželkou a přáteli v jedné z restaurací v aténské čtvrti Exarchia. Slovně ho prý napadali a házeli na něj i „skleněné předměty”, aniž by ho však trefili. Vyzvali ho také, aby okamžitě opustil „jejich území”. Ministra podle jeho slov ochránila před útokem jeho vlastní žena, která jej objala. Útočníci se pak snažili Varufakise napadnout, aniž by jeho manželku zranili, po chvíli své úsilí ale vzdali a z restaurace odešli.

Co přesně incident vyvolalo, není zcela jasné. Maskovaní muži ale prý s Varufakisem zhruba 15 minut mluvili a obvinili ho, že se stal „součástí mocenského systému”.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Krajně levicový ekonom si v Řecku získal mnoho příznivců kritikou úsporných opatření v zadlužené zemi. Nedávno ale vyvolalo kontroverzi několik snímků z jeho luxusního bytu pod Akropolí pořízených pro francouzský časopis.

Čtvrť Exarchia je místem častých protestů proti úsporným opatřením a je považována za baštu levicových extremistů v řeckém hlavním městě.

Premiér Alexis Tsipras ministra financí Varufakise po kritice v pondělí odvolal z pozice hlavního řeckého vyjednavače s mezinárodními věřiteli. Ve funkci ho nahradil náměstek ministra zahraničí Euklidis Tsakalotos.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám