Hlavní obsah

Boje na Ukrajině si vyžádaly život civilisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Na východě Ukrajiny v noci na středu pokračovaly přestřelky podél linie dotyku se separatisty, kteří podle kyjevského velení nasadili i raketomety Grad. Ostřelování si vyžádalo život jednoho civilisty, který zemřel ve městě Čermalyk, napsala ve středu Ukrajinska pravda.

Foto: Mstyslav Chernov, ČTK/AP

Kolona transportérů separatistů u Stachanova

Článek

Podle sdělení velení protiteroristické operace ATO byly pozice ukrajinských sil od 18. hodiny ostřelovány devětadvacetkrát. Dvakrát byly ostřelovány obce Ščastje a Čermalyk.

U Čermalyku separatisté chaoticky pálili na ukrajinské pozice na levém břehu řeky Kaľmjus z raketometů a minometů ráže 82 mm. Pár granátů dopadlo i do města, kde jeden zabil místního obyvatele.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Povstalci použili zbraně ráže přes sto milimetrů, které měly být podle minských dohod staženy od linie dotyku. Ze 120mm minometu ostřelovali separatisté trafostanici ve městě Ščastje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám