Hlavní obsah

Na trajektu u Mallorky vypukl požár, cestující zachránila jiná loď

Na španělském trajektu, který vyplul z ostrova Mallorca, vypukl požár. 150 lidí na palubě bylo evakuováno, uvedla BBC. Loď Sorrento byla na cestě do města Valencia, když se na palubě objevily plameny a rychle se rozšířily. Cestující a posádka se zachránili na člunech a z moře je vyzvedla jiná loď, která plula nedaleko.

Foto: Profimedia.cz

Požár trajektu Sorrento zachytil jeden z evakuovaných cestujících.

Článek

Nejméně tři lidé se zranili a do nemocnice je převezl vrtulník. Podle španělských médií je jedno zranění vážné.

Loď byla v úterý odpoledne zhruba 27 kilometrů od Mallorky, když začalo hořet na jedné z palub, kde byla zaparkovaná auta. Příčina požáru dosud není jasná.

„Kvůli požáru, který tam vypukl, se Sorrento může potopit v místě, kde se nachází,“ uvedl na Twitteru přístavní úřad Baleárských ostrovů.

Loď vlastněná italskou společností vyslala nouzový signál ve 13:50 místního času. Kapitán si podle ministerstva pro veřejné práce nejprve myslel, že evakuace nebude nutná. Když se ale plameny dostaly mimo kontrolu, nařídil loď opustit.

Na pomoc k lodi vyrazilo několik dalších plavidel, včetně dvou trajektů. Cestující i posádka z poškozené lodi se zachránili na jednom z nich - trajektu Puglia.

Podle španělských úřadů by se zachránění měli dostat zpátky do města Palma de Mallorca.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám