Hlavní obsah

Odboráři v Belgii zinscenovali vraždu ve vaně na protest proti škrtům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Belgičtí odboráři zinscenovali ve středu před sídlem premiéra Charlese Michela vraždu Jeana-Paula Marata ve vaně plné umělé krve na protest proti vládnímu plánu škrtů. Akce byla součástí jednodenní stávky zaměstnanců veřejného sektoru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti v Bruselu zinscenovali krvavou lázeňVideo: Reuters

 
Článek

Tajemník odborové ústředny zaměstnanců veřejného sektoru CGSP Rudy Janssens představoval Marata, kterého ve vaně ubodali další dva odboráři v maskách premiéra Michela a předsedy strany vlámských separatistů NV-A Barta De Wevera.

Foto: Yves Herman, Reuters

Železničář na bruselském nástupišti během stávky

Stávka proti úsporným opatřením vlády téměř zastavila provoz na železnici i autobusovou přepravu, napsala agentura DPA. Těžce zasáhla rovněž mezinárodní vlakové linky, jako jsou Thalys a Eurostar, které spojují Belgii s Británií, Francií, Německem a Nizozemskem. Problémům se nevyhnulo ani bruselské metro.

Ke stávce vyzval vlivný odborový svaz Belgická všeobecná konfederace práce (FGTB). Jeho součástí je CGSP.

Foto: Yves Herman, Reuters

Osiřelé koleje na bruselském nádraží

Sousední Německo se ve středu také potýkalo se stávkou v dopravě. Provoz ochromila stávka strojvůdců. Dopravce Deutsche Bahn (DB) zrušil na dálkových trasách dvě třetiny vlaků, v regionální dopravě zhruba polovinu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám