Hlavní obsah

Zloději vykradli klenotnický sejf v Londýně, škoda může jít do miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Až 70 bezpečnostních schránek s cennostmi v hodnotě možná 200 miliónů liber (7,5 miliardy korun) v sejfu klenotnické čtvrti Hatton Garden v Londýně během Velikonoc vykradli neznámí zloději. V úterý to uvedly stanice BBC a Channel 5.

Foto: Neil Hall, Reuters

Policistka před sejfem Hatton Garden Safe Deposit

Článek

„Dostali se dolů výtahovou šachtou, udělali velkou díru do zdi, pronikli do sejfu a zřejmě se provrtali do schránek. Mohli tam být celý víkend, kdo ví... Je to jako z filmu,“ řekl stanici BBC Norman Bean, jeden ze zákazníků, který měl ve schránce u firmy Hatton Garden Safe Deposit uložený diamantový prsten a několik náramků.

Podle televize Channel 5 byl sejf jeden z nejbezpečnějších vůbec. Vloupání bylo nahlášeno teprve v úterý ráno.

„V tuto chvíli se domníváme, že bylo otevřeno zhruba 60 až 70 bezpečnostních schránek,“ potvrdil mluvčí Scotland Yardu. Bývalý policejní vyšetřovatel Roy Ramm k tomu BBC řekl, že by ho nepřekvapilo, kdyby ukradené šperky měly hodnotu 200 miliónů liber.

Klenotník Michael Miller, který má prodejnu v boháčské čtvrti Knightsbridge, přiznal, že měl v sejfu uložené šperky a hodinky v hodnotě 50 tisíc liber (1,9 miliónu korun).

Ramm k tomu uvedl, že hodnota zmizelého zboží zřejmě nebude nikdy oficiálně potvrzena a také je pravděpodobné, že ne všichni poškození majitelé se přihlásí na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám