Hlavní obsah

Proruští povstalci zabili dalších šest ukrajinských vojáků

Navzdory příměří zabili v neděli dopoledne proruští separatisté na východě Ukrajiny šest vládních vojáků. Informovala o tom ukrajinská média s odvoláním na úřady loajální vůči Kyjevu. Jde o další oběti sporadických incidentů, které v Donbasu pokračují. V sobotu zabil tři vojáky výbuch miny.

Foto: Mstyslav Chernov, ČTK/AP

Ukrajinský voják v transportéru

Článek

Podle mluvčího luhanské správy Jaroslava Halase, citovaného listem Ukrajinska pravda, čtyři vojáci zahynuli, když přejížděli most a u jejich auta explodovala mina. Incident se odehrál ve městě Ščasťa v Luhanské oblasti, které je pod kontrolou vládních sil a nachází se zhruba 15 kilometrů od jedné z hlavních bašt povstalců, Luhansku.

Ukrajinska pravda ale cituje také mluvčího protipovstalecké operace Ruslana Tkačuka, který tvrdil, že u auta explodoval pás min údajně aktivovaných protitankovou střelou Kornet vypálenou vzbouřenci. Miny podle něj musely být nastraženy v noci.

Také další dva vojáky usmrtila mina, ale podle agentury AFP v Doněcké oblasti u obce Šyrokyne nedaleko Mariupolu na pobřeží Azovského moře. Tři ukrajinští vojáci zemřeli v sobotu ve městě Avdijivka u Doněcku, když explodovala mina nastražená rebely. Výbuch kromě toho další dva vojáky zranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám