Hlavní obsah

Pátrání po obětech airbusu v Alpách skončilo, budou se porovnávat vzorky DNA

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzské úřady v sobotu prohlásily, že ukončují pátrání po tělech obětí zříceného Airbusu A320 společnosti Germanwings. Nehoda si vyžádala životy všech 150 lidí na palubě.

Foto: Handout, Reuters

Francouzské úřady oznámily, že ukončují pátrání po obětech leteckého neštěstí v Alpách.

Článek

Identifikace obětí bude i nadále pokračovat porovnáním vzorků DNA, veškeré trosky budou odvezeny k rozboru, uvádí BBC. Na místo neštěstí se již pátrací týmy vracet nebudou.

„Všichni vyšetřovatelé opustili místo havárie. Na místě zůstane bezpečnostní firma, která zajistí okolí i místo havárie tak, aby se tam nikdo nemohl dostat,” dodal pro CNN policejní důstojník Yves Naffrechoux.

Airbus A320 společnosti Germanwings se zřítil ve francouzských Alpách 24. března poté, co druhý pilot Andreas Lubitz využil nepřítomnosti prvního pilota a navedl letadlo záměrně do hor. Zemřeli všichni cestující i členové posádky.

Nehoda společnosti Germanwings rozvířila debaty o dostatečných kontrolách letecké dopravy v Německu. Podle zjištění Evropská unie již před katastrofou Německo upozorňovala na podobné nedostatky v jeho letecké dopravě. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám