Hlavní obsah

Na místě pádu airbusu sebrali skoro tři tisíce lidských ostatků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marseille
Aktualizováno

Vyšetřovatelé pracující na místě pádu Airbusu A320 Germanwings už sebrali 2854 kusů lidských ostatků. Získali z nich 150 vzorků DNA, což znamená, že mají ostatky od všech obětí, uvedl ve čtvrtek francouzský prokurátor Brice Robin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé prohledávají trosky Airbusu A320Video: Reuters

 
Článek

„To neznamená, že bychom identifikovali 150 obětí,“ uvedl Robin. Z ostatků získali 150 různých vzorků DNA a ty se srovnají s vzorky DNA odebranými příbuzným, aby se identifikovaly oběti. DNA se musí otestovat u všech jednotlivých kousků lidských těl. Po nárazu nezůstalo žádné celé.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Tato práce může rychle začít, už na začátku příštího týdne,“ řekl podle agentury DPA Robin a dodal, že identifikace všech obětí potrvá odborníkům tři až pět týdnů.

Druhá černá skříňka zřejmě vydá data

Vyjádřil se také k druhé černé skříňce, kterou se podařilo nalézt ve čtvrtek a která bude analyzována v Paříži. Její stav dává dobrou šanci, že záznamník letových údajů poskytne potřebná data.

Dodal, že byla nalezena zasypaná.

Na místě našli 40 telefonů

Na místě pádu airbusu bylo také nalezeno mezi 470 věcmi nejméně 40 mobilních telefonů, ale ty jsou podle Robina „extrémně poškozené“. Má proto pochybnost, zda se z nich podaří získat nějaká data využitelná při vyšetřování havárie.

Robin se nijak nevyjádřil ke zprávám francouzského časopisu Paris Match a německých bulvárních novin Bild, že bylo nalezeno video pořízené mobilem těsně před pádem stroje. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320. Ilustrační foto

Francouzská policie oznámila, že to nejspíš bude fáma, ale zástupce šéfredaktora týdeníku Paris Match trval na jeho autenticitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám