Hlavní obsah

Costa Concordia vezla pro mafii kokain

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Výletní loď Costa Concordia, která před třemi lety havarovala u italského ostrova Giglio, vezla množství kokainu. Drogy patřily obávané kalábrijské mafii ’Ndrangheta, uvedli podle listu La Repubblica italští vyšetřovatelé.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Vrak ztroskotané luxusní lodi Costa Concordia

Článek

Není jasné, kolik kokainu bylo na lodi, při jejímž částečném potopení zahynulo 32 lidí. O tom, že mafie loď pro více než 4000 pasažérů využívala, svědčí odposlechy telefonátů členů ’Ndranghety.

„Ta loď, která z nás udělala šašky po celém světě, si udělala pr...el i z nás,“ říká na jednom z přepisů telefonních hovorů boss  ’Ndranghety Michele Rossi svému společníkovi Massimovi Tiralongovi.

Podle italských drogových vyšetřovatelů využívala mafie i další výletní lodě, a to nejen společnosti Costa Cruises, vlastníka Concordie, ale též firem MSC a Norwegian Cruise Lines, které provozují linky mezi Evropou, Severní Amerikou a Karibikem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Costa Concordia odtažena do Janova k sešrotování Video: Reuters

Costa Concordia po loňském vyzvednutí a odtažení skončila v docích v Janově, kde ji rozřezávají.

Kapitán lodi Francesco Schettino, který najel na útes, když se záměrně vychýlil z kursu, a při evakuaci opustil předčasně plavidlo, byl uznán vinným ze zabití. Soud mu uložil trest 16 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám