Hlavní obsah

Na Ukrajině zahynul civilista, střety slábnou

– Kyjev

Na východě Ukrajiny podlehl zraněním civilista zasažený při ostřelování vesnice Šyrokyno. Ukrajinská armáda nehlásí žádné padlé, jen jednoho zraněného. Uvedla to v pátek agentura AFP.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Ukrajinští vojáci a gardisté na obrněném transportéru u Mariupole

Článek

Civilista podle ukrajinské policie podlehl zraněním. Zasažen byl v noci, když separatisté ostřelovali Šyrokyno na březích Azovského moře na cestě do Mariupole.

Ačkoliv v půlce února bylo vyhlášeno příměří, střety pokračují. Kyjevská vláda se obává, že se separatisté pokusí dobýt Mariupol a otevřít cestu na Krym.

Pozorovatelé Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, kteří mají na příměří dohlížet, v nejnovějším, čtvrtečním hlášení upozornili zejména na pokračující střety v okolí doněckého letiště, které povstalci dobyli až po dlouhé a úporné bitvě.

Armáda podle mluvčího Andrije Lysenka během uplynulých 24 hodin nezaznamenala na východě země žádné padlé, jeden voják byl zraněn: „Situace se postupně stabilizuje. Nezaznamenali jsme během 24 hodin případy nasazení nepřátelského dělostřelectva a obrněné techniky,” řekl. Varoval, že „napětí přetrvává” a dochází i k „provokacím” s využitím minometů, granátometů a odstřelovačů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám