Hlavní obsah

Fotbalista Patrik Berger popřel, že jen náhodou necestoval osudným airbusem

Jerevan
Aktualizováno

Bývalý český fotbalový reprezentant Patrik Berger v pátek popřel, že měl cestovat německým Airbusem A320, který se zřítil ve francouzských Alpách. Informaci, že Berger vyvázl z havárie shodou okolností, ve čtvrtek přinesl arménský zpravodajský server news.am. Berger z Barcelony sice letěl, ale v jiný den a jinam.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Berger na snímku z prosince loňského roku

Článek

Arménský web uvedl, že Berger letadlo kvůli zpoždění nestihl. Místní to vzali jako důvod, proč odřekl účast na sobotním exhibičním zápase v Jerevanu. Prý byl v šoku a bál se létat.

Berger ale v pátek na Twitteru napsal, že se tímto spojem vůbec letět nechystal. Z Barcelony letěl do Prahy už v pondělí. Airbus do Düsseldorfu přitom havaroval až o den později.

"Zprávy o tom, že jsem si měnil let, jsou lži. Letěl jsem domů z Barcelony do Prahy v pondělí tak, jak jsem měl," oznámil v pátek Berger na Twitteru. V Barceloně byl na víkendovém šlágru španělské ligy proti Realu Madrid.

V arménské metropoli měl Berger hrát za výběr světa mimo jiné s Robertem Carlosem, Gennarem Gattusem, Christem Stoičkovem nebo Jarim Litmanenem proti hráčům někdejšího Sovětského svazu. Zápas je pořádán při příležitosti šedesátin arménské fotbalové legendy Chorena Oganesjana.

Foto: ti, Právo

Výška a let airbusu před katastrofou

"Berger měl letenku do toho letadla a vyvázl šťastnou náhodou, protože se na letišti zdržel. Je to jenom člověk se svým nervovým systémem. Každý normální člověk by za těchto okolností v nejbližších dnech do letadla nenastoupil," citovala arménská tisková agentura Novosti-Armenija člena organizačního výboru sobotního zápasu Vitalije Prichodčenka, který vysvětloval, proč Berger do Jerevanu nepřiletí.

Airbus německé společnosti Germanwings podle oznámení francouzských vyšetřovatelů havaroval poté, co druhý pilot nepustil kapitána do kabiny a záměrně změnil kurz stroje tak, že následoval náraz na zem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám