Hlavní obsah

Řidič autobusu s filharmoniky asi vůbec nebrzdil. Při nehodě v Rakousku se zranilo 13 lidí

Mistelbach (Rakousko)
Aktualizováno

Nedělní nehoda českého autobusu u dolnorakouského Mistelbachu si vyžádala 13 zraněných, uvedla to agentura APA. Předchozí informace uváděly 16 zraněných. Podle Českého rozhlasu (ČRo) v autobusu jeli hudebníci České filharmonie, kteří se vraceli do Prahy.

Foto: feuerwehr-schrick.at

Havarovaný autobus s českými filharmoniky

Článek

Autobus sjel ze silnice a zřítil se ze sedmimetrového náspu. Podle mluvčího hasičů Franze Respergera zůstal ležet na boku na vedlejší asfaltové silnici.

Přesná příčina nehody dosud není známá. Řidič ale policistům řekl, že se mu před nehodou náhle udělalo špatně, a proto vyjel ze silnice, uvedl rakouský server kurier.at. Některá místní média zmiňují také jako možnou příčinu mikrospánek.

Foto: feuerwehr-schrick.at

Havarovaný autobus s českými filharmoniky

Podle zpravodaje Práva, který byl na místě nehody, nebyly na silnici patrné žádné stopy po brzdné dráze. Autobus tak zřejmě i podle vyšetřovatelů plynule vyjel ze silnice, dokud se nepřevrátil. Nedošlo tak k žádnému prudkému manévru.

Agentury APA uvedla, že tři lidé byli zraněni vážně a deset lehce. Čtyřem se nic nestalo.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Řidiče museli záchranáři z autobusu vyprostit.

Filharmonici se vraceli z Vídně, kde odehráli několik koncertů, a přes Brno mířili do Prahy.

„Větší část orchestru nadále pokračuje na turné do Polska. Ta část orchestru, která už se turné neměla účastnit, se vracela kolem 14. hodiny zpět do Prahy,“ řekla ČRo mluvčí České filharmonie Kateřina Motlová.

Foto: Mapy.cz

Podle centrály dolnorakouských hasičů český zájezdový autobus havaroval na silnici B7 nedaleko městečka Gaweinstal. Server kurier.at uvedl, že k nehodě, která se stala kolem 14:50 SEČ, došlo mezi obcemi Kettlasbrunn a Schrick.

Foto: feuerwehr-schrick.at

Havarovaný autobus s českými filharmoniky

Autobus byl po nehodě vážně poničený, uvedl kurier.at. Mezi těžce zraněnými je i řidič autobusu, kterého museli vyprostit hasiči s pomocí hydraulického zařízení.

Všichni zranění byli transportováni do nemocnic. Nasazen byl kromě sanitek i vrtulník. Ten jednoho vážně zraněného převezl do vídeňské všeobecné nemocnice, uvedl mluvčí záchranářů Philip Gutlederer.

Reklama

Výběr článků

Načítám