Hlavní obsah

Falešný řidič vozil v Maďarsku autobusem cestující, na konečné ho zatkli

Právo, Ivan Vilček
Budapešť

Cestující linky číslo deset v maďarském městě Kecskemét zůstali jako opaření, když policisté na konečné zatkli řidiče jejich autobusu. Vyšlo totiž najevo, že 20letý Attila nemá řidičský průkaz a autobusem odjel z depa bez povolení.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Maďarská policie falešného řidiče zadržela. Ilustrační snímek

Článek

Deník Blikk ve čtvrtek informoval, že Attila je fandou do autobusů, sehnal si uniformu společnosti Kúnság Volán, v níž 12. března ráno vešel do garáží dopravního podniku a odjel s linkou číslo deset.

Normálně zastavoval na zastávkách, nic netušící cestující nastupovali a vystupovali. Projel celou linku, ale na konečné zastávce na Náměstí Széchényi už na Attilu čekala policie. Dopravní podnik mezi tím zjistil, že něco není v pořádku a oznámil policii odcizení autobusu.

Attila zvládl jízdu na Ikarusu 263 zcela bez problémů a cestující si ničeho nevšimli. Na jízdu se připravoval tím, že jako cestující stál často za řidičem a sledoval jeho činnost.

Dopravní podnik připustil, že migrace pracovníků je natolik velká, že vrátní neznají osobně každého řidiče. Attilovi proto stačila uniforma a nevzbudil žádnou pozornost. „Přijali jsme opatření, aby se podobný případ nemohl opakovat,“ uvedl dopravní podnik ve svém prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám