Hlavní obsah

Rumunský ministr si před německým kolegou uřízl ostudu se špatnou mapkou

Rumunská diplomacie si v pondělí uřízla pořádnou ostudu, když ministr zahraničí Bogdan Aurescu svého hosta, šéfa německé diplomacie Franka-Waltera Steinmeiera, obdaroval pamětní brožurou ke 135. výročí diplomatických vztahů. Na jejím obalu se totiž podle agentury AFP německá vlajka vyjímá na mapě... Francie.

Foto: Profimedia.cz

Rumunský ministr zahraničí Bogdan Aurescu (vpravo) předává brožuru německému protějšku Franku-Walteru Steinmeierovi. Na obálce je německá vlajka vyobrazena na mapě Francie.

Článek

Rumunské ministerstvo zahraničí se následně omluvilo. Vysvětlilo, že brožuru dostalo od tiskové agentury Agerpres, která přišla s nápadem připravit k výročí materiál obsahující historické fotografie z archivu. Při tisku, provedeném zřejmě narychlo v pondělí ráno, ale došlo k nemilému omylu.

Steinmeier podle AFP převzal dárek od Aurescua při tiskové konferenci s úsměvem. Poté ji ukázal novinářům bez zjevného upozornění na "nedopatření".

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rumunsko letos oslaví i 135 let diplomatických vztahů s Francií a s Británií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám