Hlavní obsah

Šestice Čechů se ztratila v ukrajinských Karpatech, pět už objevili

Kyjev
Aktualizováno

Šest českých turistů v pondělí večer ve špatném počasí ztratilo orientaci v horách ukrajinské Zakarpatské oblasti. Oznámil to v úterý ukrajinský zpravodajský server 112 s odvoláním na informaci horské služby. Během úterý se pět zmizelých podařilo objevit.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinské Karpaty

Článek

Nepřízeň počasí šestici Čechů postihla u hory Drahobrat nedaleko města Rachiv poblíž ukrajinsko-rumunské hranice, uvedl ukrajinský server. Turisté svou túru předem neoznámili horské službě a v horském terénu zabloudili. Jeden z nich se údajně propadl do rokliny, pět ostatních přečkalo noc ve stanu.

Podle serveru Novyny Zakarpaťa záchranáři během úterního dopoledne našli tři osoby, muže a dvě děti. Bez újmy na zdraví byli Češi dopraveni do bezpečí. Turisté se údajně pohybovali mimo zónu vyhrazenou pro zimní turistiku, podle nepotvrzených informací se ocitli v lavinovém poli.

Odpoledne se podařilo najít další dva. Pátrání po posledním Čechovi pokračuje.

Záchranáři jsou podle horské služby s Čechy v trvalém telefonickém spojení. Na pomoc jim vyrazilo jednadvacet členů horské služby z města Rachiv a obcí Jasiňa a Lazeščyna. V oblasti vane prudký vítr, je mlha a padá sníh, což záchranné práce komplikuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám