Hlavní obsah

Letadlo přerušilo let kvůli odpočinku posádky, cesta se protáhla na 27 hodin

Právo, mcm

Více než čtyři stovky cestujících na palubě letadla Air France se asi pěkně podivily, když při letu z New Yorku do Paříže přistály tuto neděli v Manchesteru. Nečekaná zastávka se rychle vysvětlila: podle listu Die Welt přistáli piloti dvoupatrového letadla A-380 neplánovaně, aby neporušili předpisy EU.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ty stanoví, že maximální délka pracovní doby činí jedenáct hodin – a let z New Yorku do Paříže byl delší. Způsobily to špatné povětrnostní podmínky, kvůli nimž letadlo startovalo z USA se šestihodinovým zpožděním, oznámila Air France.

Když tedy piloti dosedli v Manchesteru, měli za sebou už třináct hodin práce. „Musíme dodržovat evropské pracovní předpisy, posádka proto musela přistát v Manchesteru,“ uvedla Air France. Airbus pak převzala nová posádka, která speciálně přiletěla do Manchesteru.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ani tím však zádrhele neskončily. Nastaly potíže s tlakem v kabině, a tak letadlo muselo zůstat v Británii.

Cestující dopravily do Paříže tři menší, zvlášť najaté stroje. Místo nějakých osmi až desíti hodin tak jejich cesta trvala 27 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám