Hlavní obsah

V podezřelém balíčku před kodaňskou kavárnou výbušnina nebyla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň
Aktualizováno

Před kavárnou v dánské metropoli Kodani, která byla v sobotu během debaty o svobodě slova terčem střelby, byl v úterý nalezen podezřelý balíček. Policie oblast evakuovala, informovala agentura Reuters s odvoláním na místní policejní zdroje. V balíčku ale výbušniny nebyly.

Foto: Mathias OEgendal/Scanpix Denmark, Reuters

Rozstřílená okna a dveře kavárny v Kodani

Článek

Muže, který byl podezřelý z atentátu na kavárnu a z dalšího útoku před synagogou v centru Kodaně, policisté o víkendu zastřelili. Kodaň ale zůstává ve stavu nejvyšší ostražitosti.

Podezřelý terorista nejprve v sobotu odpoledne zahájil palbu na uměleckou kavárnu, kde se konala diskuse o svobodě projevu. Pořádal ji švédský kreslíř Lars Vilks kritizovaný muslimy za karikatury proroka Mohameda. Vilks vyvázl bez zranění, ale útočník zabil 55letého muže a zranil tři policisty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Desetitisíce Dánů uctily památku teroristických útoků v KodaniVideo: Reuters

V noci na neděli atentátník střílel před synagogou v ulici Krystalgade v centru Kodaně. O život připravil židovského civilistu a zranil dva policisty. [celá zpráva]

Při zásahu proti němu v internetové kavárně ve čtvrti Nørrebro ho policisté zastřelili a zadrželi dvě podezřelé osoby, které byly v pondělí obviněny z napomáhání útočníkovi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám