Hlavní obsah

V Dánsku obvinili dva komplice střelce z Kodaně

Kodaň
Aktualizováno

Dva muži byli obviněni, že pomáhali v Kodani vrahovi, který zabil dva lidi. Uvedla to v pondělí dánská policie pro list Frankfurter Allgemeine Zeitung s tím, že mu pomáhali „slovy i činy“. Původně přitom tvrdila, že mladík žádné komplice neměl.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Policisté před internetovou kavárnou

Článek

„Dva muži byli obviněni, že pomáhali pachateli radami i činy,“ uvedl policista. Obhájce jednoho z podezřelých Michael Juul Eriksen podle ČTK rozhlasové stanici DR řekl, že zadržení jsou obviněni z toho, že střelci poskytli útočiště a také zbraň.

V sobotu dvaadvacetiletý mladík zaútočil na kavárnu, kde se konala beseda švédského kreslíře Larse Vilkse, který v minulosti zveřejnil karikatury proroka Mohameda. Zabil tam jednoho člověka a tři zranil, dalšího zabil před synagogou, kde další dva postřelil.

Policie ho zastřelila v internetové kavárně ve čtvrti Nörrebro asi pět kilometrů od místa činu. Při zásahu zatkla dva lidi. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie prohledávala internetovou kavárnu, lidé začali nosit květiny k synagozeVideo: Reuters

Útočníkem měl být podle dánských médií Omar El-Hussein, ale police to zatím nepotvrdila. Při prvním útoku zemřel filmový režisér, při druhém strážce synagogy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Po dvou teroristických útocích zastřelili v Kodani podezřelého Video: Reuters

Policie po zásahu potvrdila, že mladík byl pachatelem obou činů. U něj doma našla automatické zbraně použité při útoku na kavárnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám