Hlavní obsah

Doněckou továrnou otřásl po zásahu mohutný výbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck
Aktualizováno

Mohutná exploze otřásla v neděli před půlnocí chemickým závodem v Kujbyševské čtvrti v Doněcku. Zasáhla ji palba ukrajinských sil a povstalci oznámili, že několik lidí bylo při výbuchu zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Doněcku vybuchla chemička, zřejmě v ní byla municeVideo: Reuters

 
Článek

K výbuchu došlo ve 22:45 (21:45 SEČ), uvedla Ukrajinska pravda. Byl tak silný, že byl slyšet i v okolních vesnicích. Vyrazil okna do vzdálenosti několika kilometrů.

Mluvčí ministerstva obrany proruské Doněcké lidové republiky Eduard Basurin podle agentury Interfax oznámil, že chemický závod po zásahu explodoval a začal hořet. Podle povstaleckých zdrojů byl však požár již uhašen a nepředstavuje žádné riziko pro obyvatele města. Podle neověřených zpráv byla ve skladu chemičky munice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle šéfa ukrajinského ultranacionalistického Pravého sektoru Dmytra Jaroše bylo při explozi zničeno dvacet raketometů BM-21 Grad a třicet nákladních automobilů. ale jeho sdělení nikdo nepotvrdil. Podle něj zahynulo na dvě stě bojovníků.

Foto: Novinky.cz s použitím Reuters

Ukrajinská krize

Za poslední den padlo v bojích s proruskými separatisty devět ukrajinských vojáků,  dalších 26 jich bylo zraněno, uvedl mluvčí generálního štábu Vladyslav Selezňov. Podle něj leží nyní v nemocnicích na 500 ukrajinských vojáků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V okolí Debalceva se stále bojujeVideo: Reuters

Mluvčí operace proti separatistům ATO Anatolij Stělmach oznámil, že během neděle bylo zneškodněno na 200 teroristů a 15 kusů nepřátelské bojové techniky.  Pozice ukrajinských vládních sil ostřelovali separatisté v 71 případech. Úročili mimo jiné v Luhanské oblasti u Stanice Luhanské a u Avdijivky. Oba šturmy se podařilo podle něj odrazit a Kyjev neztratil ani píď země.

Foto: DNR

Záběr exploze v doněcké chemičkca

Reklama

Výběr článků

Načítám