Hlavní obsah

Slovensko stále bojuje se sněhem, sedmiletého chlapce zabil strom

Právo, Novinky, ČTK, Ivan Vilček (/Bratislava)

Sedmiletý chlapec, kterého v pátek zavalil strom padající pod tíhou sněhu, svým zraněním v sobotu podlehl. „Navzdory enormní snaze lékařů Dětské fakultní nemocnice a komplexní resuscitaci se jeho život nepodařilo zachránit,“ uvedla mluvčí nemocnice Dana Kamenická.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči oživují malé dítě, na které spadl strom Video: TV Markíza

 
Článek

V pátek v Bratislavě po celý den hustě sněžilo. Na dvoře základní školy na Karloveské ulici pod tíhou sněhu spadl strom. Nešťastnou náhodou zasáhl žáka první třídy a přitiskl ho k železnému oplocení. Učitelé i ředitel školy se snažili dítě vysvobodit.

Shodou okolností přišel pro jiného žáka otec, který je lékař-kardiolog. Ten poskytl chlapci první pomoc. Následně učitelé přivolali záchranáře a hasiče.

Převoz chlapce zkomplikovalo počasí. Silnice byly ucpané, sanitní vůz zapadl a zraněný chlapec musel být přeložen do terénního hasičského vozu. Byl v kritickém stavu a v sobotu navzdory snaze lékařů svým zraněním podlehl. Televize Markíza informovala, že chlapec utrpěl zranění hlavy, páteře a několik vážných vnitřních zranění.

Sníh stále působí problémy

Desítky centimetrů sněhu, které v pátek na Slovensku napadly, působí stále problémy. Desítky tisíc domácností jsou bez elektřiny. Zatímco v pátek byly problémy hlavně na západě a jihu země, dnes se přesunuly na východ a na sever.

Hlavní železniční trať z Bratislavy do Košic paralyzovaly popadané stromy. Některé silnice v horských oblastech na Slovensku jsou sjízdné jen se sněhovými řetězy nebo je policie uzavřela pro nákladní automobily. Husté sněžení způsobilo problémy v hromadné dopravě v Košicích.

Lavina pod horou Chopok v Nízkých Tatrách dopoledne zasypala mimo upravenou sjezdovku lyžaře. Z masy sněhu ho vyprostili přivolaní horští záchranáři, kteří museli lyžaře resuscitovat. S vážnými poraněními pacienta převezl vrtulník do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám