Hlavní obsah

Patriarcha Kirill: Charlie Hebdo uráží křesťany víc než muslimy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Karikatury proroka Mohameda zveřejněné v posledním vydání francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo jsou „dětinské” ve srovnání s tím, jak časopis uráží křesťany. Ve svém nedělním kázání to uvedla hlava ruské pravoslavné církve, patriarcha Kirill. Ten podle agentury Reuters řekl, že je jak proti terorismu, tak proti urážení náboženského cítění.

Foto: Profimedia.cz

Patriarcha Kirill

Článek

"Karikatury proroka Mohameda jsou dětinské ve srovnání s tím, jak si toto vydání dovoluje zesměšňovat cítění křesťanů," uvedl Kirill. "Tím, že dnes říkáme ne terorismu, zabíjení a násilí, říkáme také ne nevysvětlitelné snaze určitých skupin lidí vysmívat se náboženskému cítění," dodal.

Satirický časopis Charlie Hebdo, v jehož redakci islamisté začátkem ledna zastřelili 12 lidí včetně šéfredaktora a několika kreslířů, se pravidelně vysmíval muslimům, křesťanům, židům i jiným náboženstvím a světovým názorům.

Ruský prezident Vladimir Putin, který v zemi s mnoha národnostmi i náboženskými přesvědčeními otevřeně podporuje silnou pozici pravoslavné církve, se na rozdíl od mnoha dalších státníků nezúčastnil pařížského pochodu na uctění památky obětí útoku na redakci a za svobodu slova.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám