Hlavní obsah

Španělská policie zatkla čtyři džihádisty

Španělská policie zadržela ve své severoafrické enklávě Ceuta čtyři muže podezřelé ze členství v radikální islamistické organizaci. S odvoláním na ministerstvo vnitra o tom informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělská policie zadržela čtyři podezřelé islamisty v (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Španělsko nedávno zvýšilo bezpečnostní opatření v zemi v souvislosti s útoky v Paříži, při nichž zahynulo 17 lidí. Chystá se prý také navrhnout novou strategii, která by zabraňovala radikalizaci mladých muslimů. Příslušný plán by měla vláda premiéra Mariana Rajoye projednat už na svém zasedání příští pátek.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Ceuta

Podle vyjádření ministerstva vnitra policie nyní prověřuje, zda čtyři zatčení muži připravovali teroristické útoky. Podle deníku El País na sebe jeden z nich upozornil minulý týden, kdy na svůj profil na sociální síti Facebook umístil video, které ho ukazovalo při vojenském tréninku. Vyzýval prý na něm také, aby se další muslimové připojili k džihádu.

Krátce před zatčením údajných teroristů v Ceutě španělská policie rozbila ve spolupráci se svými marockými kolegy gang překupníků hašiše, který z výnosů prodeje drogy údajně financoval džihádistické skupiny. Za mřížemi skončilo údajně 55 lidí a v policejním skladu 11 tun hašiše, zbraně a hotovost ve výši dvou miliónů eur (55,4 miliónu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám