Hlavní obsah

OSN chce od Ruska seznam humanitární pomoci dodané na Donbas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Organizace spojených národů (OSN) požádala Rusko, aby předložilo kompletní seznam humanitární pomoci, kterou od loňského srpna dodalo na východní Ukrajinu. V sobotu o tom informovala agentura TASS.

Foto: Stringer/russia, Reuters

Ruský konvoj s humanitární pomocí. Ilustrační foto

Článek

Moskva dosud vypravila do oblastí pod kontrolou proruských separatistů jedenáct konvojů, o nichž tvrdí, že jsou součástí humanitární pomoci. Kyjev naopak Rusko obviňuje, že dodávkami pomoci maskuje svou přímou podporu rebelům.

Na Rusko se s žádostí o poskytnutí seznamu obrátil Úřad pro koordinaci humanitárních záležitostí OSN. Tento orgán OSN žádá také informace o tom, jak byla pomoc distribuována.

Moskva dosud žádný přesný výčet nezveřejnila, prohlašuje ale, že na Donbas doručila 14 500 tun humanitárního nákladu. Poslední konvoj z Ruska, jehož součástí byly podle Kremlu vedle potravin i vánoční dárky pro děti, dorazil do neklidné Doněcké a Luhanské oblasti na východní Ukrajině před dvěma týdny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám