Hlavní obsah

Muži mají právo doma močit vstoje, rozhodl německý soud

Düsseldorf

Muže není možné doma nutit k močení vsedě, rozhodl ve čtvrtek soud v německém Düsseldorfu, když zamítl požadavek bytné na náhradu škody za skvrny od moči na mramorové podlaze koupelny. Žena požadovala jako odškodné 1900 eur (zhruba 53 tisíc korun).

Článek

Soudce Stefan Hank souhlasil s vyjádřením experta, že kyselina močová způsobuje škody na podlaze toalet. Nárok na odškodnění ale zamítl s tím, že močení vstoje je součástí kulturní normy: „Navzdory rostoucí domestikaci mužů v této záležitosti, urinace vstoje je stále běžnou praktikou“.

Soudce ale připustil, že muži, kteří se rozhodnou vykonávat potřebu vstoje „musejí počítat s občasnými střety se spolubydlícími, zvláště ženami, to ovšem neznamená, že nesou odpovědnost za korozi mramorových podlah toalet a koupelen”.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Německu se diskutuje o tom, zda mohou muži močit vstoje. Na některých veřejných toaletách je dokonce vzpřímená pozice přímo zakázaná. Ti, kteří si raději sednou, než aby poslouchali výčitky, ale bývají hanlivě nazývání „sitzpinkler” (volně přeloženo „vsedě čurající”, pozn. red.) a jsou považováni za nemužné či pod pantoflem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám