Hlavní obsah

Zacharčenko litoval, že nemohl zajaté ukrajinské kyborgy postřílet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck

Žádné slitování neměl se zajatými ukrajinskými vojáky prezident samozvané Doněcké lidové republiky Alexandr Zacharčenko. Napřed museli projít uličkou hanby a pak je odvedl na místo, kde granát v Doněcku pozabíjel cestující trolejbusu. Tam je mohli lidé bít. Podle svých slov litoval, že je nemohl postřílet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Proruští rebelové ukazovali v Doněcku ukrajinské zajatce, místní obyvatelé na ně útočiliVideo: Reuters

 
Článek

”Vyženu tyhle kyborgy (kyborgové se přezdívá ukrajinským vojákům s přilbovým hledím, pozn.red.) na místo, kde dneska umírali lidé, vyvedu je na ulici, aby se ukázalo, s kým bojujeme,“ řekl Zacharčenko na adresu ukrajinských vojáků zajatých po dobytí Doněckého letiště. To separatisté ovládli ve čtvrtek. [celá zpráva]

„Nemohl jsem je bohužel všechny postřílet. Půjdou pěšky z letiště až na tu zastávku a budou prosit o odpuštění," dodal Zacharčenko.

Foto: Reuters

Obyvatelka Doněcku donutila zajatce pokleknout

Své hrozby splnil. Nejprve museli zajatci defilovat na ulici. Pak je spoutané přivezli na zastávku, kde zemřelo po zásahu minometným granátem 13 civilistů. [celá zpráva] Na místě na něj čekaly ruské televizní štáby a desítky rozhořčených lidí, uvedla Ukrajinska pravda.

Foto: Reuters

Zajaté ukrajinské vojáky vedou ulicí Doněcku

Dav se pokusil zajatce lynčovat, jednoho donutili pokleknout, lidé do něj kopali a bili ho pěstmi. Ozbrojený doprovod je jen s obtížemi dopravil do přistaveného vozidla. Míjeli přitom na zemi ležící mrtvá těla obětí čtvrtečního minometného útoku.

Foto: Reuters

Zajaté ukrajinské vojáky vezou na korbě na ostřelovanou zastávku

Reportáže a rozhovory se zajatci odvysílala ruská stanice LifeNews. Představitelka Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě pro svobodu médií Dunja Mijatovičová označila chování ruské televize za neetické.

Reklama

Výběr článků

Načítám