Hlavní obsah

Italové vyhostili podezřelé imámy

Právo, Josef Kašpar (Řím)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itálie letos vyhostila 10 muslimských duchovních, podezřelých z podpory terorismu. Podle ministerstva vnitra do země přijeli z Blízkého východu, severní Afriky a Balkánu.

Foto: Profimedia.cz

Největší mešita v Římě pojme až 12 tisíc věřících. Ilustrační foto

Článek

Vzhledem k tomu, že neměli italské občanství, úřady je vypověděly, protože neměli platné pobytové povolení. Posadily je do letadel do zemí, odkud přijeli.

„Nejedná se ale o imámy, kteří mají italskou příslušnost, vykonávající svou činnost v registrovaných mešitách, jsou regulérně evidováni a naopak nás upozorňují na nebezpečné elementy, které přišly ze zahraničí. Vyhoštění kázali v improvizovaných prostorách a věnovali se distribuci rozvratných tisků,“ informoval Státní výbor pro strategickou ochranu před terorismem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pokud jde o bezpečnost papeže, mluvčí vnitra uvedl: „Teď nemáme zprávy o akutním nebezpečí hrozícím ve Vatikánu. Situaci monitorujeme, a pokud bych měl pohotovost vyjádřit desetibodovou stupnicí, řekl bych, že jsme na bodu sedm. Tedy vysoko, i když ne na maximu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám