Hlavní obsah

Vůdce Pravého sektoru byl zraněn v bojích o doněcké letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Vůdce radikálního ukrajinského Pravého sektoru a poslanec Dmytro Jaroš byl zraněn v bojích o doněcké letiště. Uvedla to v úterý Ukrajinska pravda s odvoláním na dobrovolníka Romana Donika. Zprávu také zveřejnil šéfredaktor serveru Cenzor Jurij Butusov.

Foto: Profimedia.cz

Dmytro Jaroš na archivním snímku

Článek

Jaroše, který na letišti bojoval jako dobrovolník, zasáhly v úterý střepiny granátu. Z bojiště musel být evakuován. Byl poraněn na hlavě a spekulovalo se o zlomenině ruky, která se zřejmě nepotvrdila.

Jaroše zřejmě zasáhly střepiny ze střely vypálené z raketometu BM-21 Grad. Život mu podle některých zpráv zachránila helma.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Kosti jsou celé, lehce jsou postiženy měkké tkáně. Hospitalizace není nutná. Potřeli ho (chirurgickou) zelení,“ uvedl Donik, podle kterého se vůdce Pravého sektoru ve středu znovu zapojil do bojů.

Extremistický Pravý sektor vyslal své dobrovolníky do bojů o letiště. Je spojen s loňskou revolucí v Kyjevě, kde se pravidelně dostával do střetů s policisty. Zastává ultranacionalistické názory, hlásí se k odkazu Stepana Bandery a je vyhroceně protiruský.

Reklama

Výběr článků

Načítám