Hlavní obsah

Za loupež, při které vzal 1,20 eura, hrozí Slovákovi doživotí

– Bratislava
Právo, ivi, Bratislava

Zásada třikrát a dost může přinést doživotní vězení muži ze slovenské Žiliny, který oloupil jiného o 1,20 eura (zhruba 35 korun). Devětapadesátiletý Igor už byl totiž v minulosti dvakrát trestaný za loupež, a soud tak vzhledem k jeho předchozím činům může sáhnout k výjimečnému verdiktu.

Muž ze Žiliny ukradl 1,20 eura a hrozí mu doživotíVideo: TV JOJ

 
Článek

Poslední loupežné přepadení měl Igor podle policie spáchat na autobusovém nádraží v Žilině. Napadl tam muže sedícího na lavičce a vyhrožoval mu zabitím, uvádí se v obvinění.

„Začal mu prohledávat kapsy a chtěl peníze. Vyhrožoval mu zabitím a tím, že mu zlomí ruku,“ uvedl pro televizi Joj žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Igor měl napadenému vytrhnout z rukou mince, kterými chtěl třicetiletý muž zřejmě zaplatit lístek na autobus. Pak mu měl útočník rozbít nos. Celkem podle policie poškozeného připravil o 1,20 eura.

Příbuzní obviněného ale tvrdí, že zranění si muž způsobil sám, když spadl na zem. „Je tam jedna svědkyně, která může potvrdit, že ten chlap upadl sám,“ uvedla Igorova příbuzná. „On je dobrý člověk. On by takové věci neudělal,“ dodala pak další.

„Byl už dvakrát odsouzený za loupež a je tady nebezpečí, že mu hrozí doživotí,“ upozornil obhájce obviněného Ladislav Potocký.

Igor je v současné době ve vazbě a soud ho může poslat do vězení na doživotí, pokud ho i potřetí odsoudí za loupež.

Výjimečný trest (doživotí nebo 25 let vězení) hrozí na Slovensku od roku 2003 těm pachatelům, kteří se třikrát dopustí závažného násilného trestného činu. Bývalý ministr vnitra Daniel Lipšic před pěti roky uvedl, že opatření výrazně pomohlo počet násilných trestných činů snížit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám