Hlavní obsah

Dvě stovky německých policistů prohledávaly byty kvůli podezřelým teroristům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Dvě stě německých policistů v úterý prohledávalo byty lidí podezřelých z napojení na radikální islamistické buňky. Razie proběhly v souvislosti se zatčením dvou mužů z minulého týdne. Policisté provedli domovní prohlídky ve dvanácti bytech v Berlíně a okolí německé metropole a jednu ve spolkové zemi Durynsko.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Němečtí policisté střeží berlínské hlavní nádraží. Ilustrační snímek

Článek

Policie uvedla, že razie byly cíleny zejména na návštěvníky mešity v berlínské čtvrti Moabit, jak tomu bylo v případě dvojice mužů zatčených minulý pátek.

Zatčeni tehdy byli jednačtyřicetiletý Ismet D. a třiačtyřicetiletý Emin F. Zejména první z nich údajně v islámské škole prováděl nábor do teroristických jednotek Islámského státu (IS).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Prohledány tentokrát byly byty spolupracovníků tohoto „emíra". Zatím podle policie nebyl nikdo obviněn. Policie uvedla, že není důkaz o tom, že by lidé z prohledávaných domů plánovali atentát.

Domovní prohlídky mají přinést další důkazy o teroristických aktivitách v Sýrii. Skupina naverbovaná v Německu přitom v Sýrii údajně připravovala a podporovala závažné násilné činy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám