Hlavní obsah

Dým z hořícího auta zastavil dopravu pod Lamanšským průlivem

– Londýn • Aktualizováno

Kouř z hořícího nákladního automobilu v sobotu aktivoval protipožární ochranu železničního tunelu pod Lamanšským průlivem a zastavil přepravu mezi Británií a evropským kontinentem. Oznámila to společnost Eurostar, která železniční spojení provozuje.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Ozbrojení britští policisté (Ilustrační foto)

Článek

Požár přepravovaného nákladního auta likvidují francouzští hasiči. Všichni cestující byli bezpečně a bez incidentů evakuováni, uvedl dopravce. Podle britské policie zastavení dopravy v obou směrech způsobila automatická aktivace kouřových čidel. Oheň vypukl na francouzském konci tunelu, ke zranění osob podle policie nedošlo.

Přeprava nebude obnovena v brzké době, protože poškozený automobil je třeba z tunelu vyvézt a prostor zbavit kouře, oznámila správa železnice. Cestující byli vyzváni, aby své cesty odložili a do nástupních stanic nechodili.

K uzavření tunelu dochází v době, kdy ve Francii platí zvýšený stupeň ohrožení útokem teroristů. Hrozba se vystupňovala po útoku džihádistů na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo, při němž před deseti dny zahynulo 12 lidí.

Podle společnosti Eurotunnel, která podmořský dopravní koridor spravuje, se vypravené soupravy vrátily do stanic v britském Doveru a francouzském Calais.

Reklama

Výběr článků

Načítám