Hlavní obsah

Britská pacientka s ebolou překonala kritický stav

Londýn

Zdravotní sestra Pauline Cafferkeyová, která se nakazila ebolou, když pomáhala v Sieře Leone, už překonala kritický stav. Uvedla to v pondělí BBC s odvoláním na londýnskou nemocnici, kde se léčí.

Foto: John Stillwell, ČTK/AP

Hampsteadská nemocnice, kde se léčí Cafferkeyová

Článek

„Královská svobodná nemocnice je potěšena, že může oznámit, že Paulina Cafferkeyová vykazuje známky zlepšení a už není v kritickém stavu,“ stojí v prohlášení nemocnice. „Zůstává v izolaci, protože ji léčí specialisté z nákazy virem eboly“.

Devětatřicetiletá zdravotnice z Glasgowa dostává experimentální léky a krevní plasmu od jiného britského zdravotníka Willa Pooleye, který se loni z eboly vyléčil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Cafferkeyová byla s dalšími britskými zdravotníky v Západní Africe s charitou Save the Children. Když se vracela do Skotska přes Casablanku, stěžovala si na letišti Heathrow, že se necítí dobře. Protože však neměla zvýšenou teplotu ani při jednom z šesti měření provedených během třiceti minut, nechali ji letět do Skotska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám