Hlavní obsah

Příští číslo Charlie Hebdo vyjde v miliónovém nákladu

Paříž
Aktualizováno

Příští číslo francouzského satirického týdeníku Charlie Hebdo, jehož redakci vyvraždili ve středu dva islámští útočníci, vyjde příští středu podle plánu. Podle serveru listu Le Monde to oznámil právník magazínu Richard Malka.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Lidé se shromažďují na náměstí Place de la République v Paříži.

Článek

Magazín vyjde v mimořádném nákladu miliónu kusů, uvedl Malka. Obyčejně byl přitom náklad okolo 45 tisíc kusů.

Redakce přijala nabídku deníku Libération na využívání jeho prostor k další práci. Pokračování Charlie Hebdo si přeje i ministryně kultury Fleur Pellerinová, která prohlásila, že by chtěla z mimořádného fondu uvolnit milión eur na podporu redakce.

Le Monde ve čtvrtek také zveřejnil fotografii zevnitř redakce Charlie Hebdo. Na podlaze potřísněné krví jsou poházené dokumenty. (foto zde)

Středeční útok se udál ke konci porady celého redakčního týmu, takže v kanceláři byli všichni novináři.

Sled událostí v kostce:
Dva maskovaní útočníci zaútočili na redakci Charlie Hebdo v Paříži a později i na přivolané policisty – 12 mrtvých a 11 zraněných.
Útočníci ujeli autem severním směrem. Auto nedaleko stanice metra Porte de Pantin na severovýchodě Paříže opustili a ukradli jiné. Jeho řidiče pustili.
Policie provedla razie v Remeši, kde žil jeden z podezřelých Said Kouachi.
Ve vazební věznici v Charleville-Mézières vyslýchali osmnáctiletého Hamyda Mourada. Policii se přihlásil sám, když se z médií dozvěděl, že je mezi podezřelými. Tvrdí, že je nevinen a v době střelby byl ve škole. Na sociálních sítích to potvrdili jeho spolužáci.
Dva hledané muže viděli na severu země asi 60 kilometrů od Paříže. Vyloupili čerpací stanici, v níž vzali benzín a jídlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám