Hlavní obsah

Hledané teroristy viděli 60 kilometrů od Paříže, vyloupili benzínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Dva muži hledaní v souvislosti se středečním atentátem na týdeník Charlie Hebdo byli ve čtvrtek spatřeni na severu Francie. Tvrdí to server Le Parisien, podle kterého vyloupili čerpací stanici. Svědci uvádějí, že je na místě mnoho policistů, kteří uzavřeli silnici RN2 v blízkosti města Vauciennes.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hledaní teroristi na útěku přepadli benzínovou pumpu u Vauciennes Video: Reuters

 
Článek

Dvojice byla v bílém voze Renault Clio, který má zamaskované poznávací značky. V autě byly spatřeny střelné zbraně s dlouhou hlavní. Muži mají údajně na tvářích kukly.

Podle Le Parisien se pokusili vyloupit benzínovou stanici kolem 10.30. Údajně se na místě střílelo. Policisty přivolal pumpař. Zdroj obeznámený s vyšetřováním uvedl, že „jednoznačně rozpoznal dva muže podezřelé z účasti na atentátu v Charlie Hebdo”.

„Oba měli kapuce, ukazovali kalašnikovy a raketové granátomety (RPG),” dodal pumpař. Muži si naplnili nádrž a odnesli jídlo, zda ukradli peníze, není známo.

Foto: Jan Kočvara , Yahoo Maps

Hledané teroristy viděli 60 kilometrů od Paříže

Vůz pak podle něj zamířil po silnici směrem na Paříž, jejíž okraj je vzdálený zhruba 60 kilometrů.

Poblíž pumpy bylo nalezeno opuštěné vozidlo Škoda. Podle Le Pariesien vozidlo používali a nyní je zkoumá policie. Pokud je tomu tak, používají nyní už čtvrtý automobil. Prvním byl černý citroen, druhý šedé clio.

Foto: francouzská policie, Reuters

Policejní výzva pařížské prefektury k pomoci při pátrání po podezřelých atentátnících. Na fotografiích Chérif (vlevo) a Said Kouachiové

Hlavními podezřelými jsou Chérif a Said Kouachiové, jimž je 32 a 34 let. Identifikovat se je podařilo s pomocí osobních dokladů, které Said Kouachi nechal v autě, jímž útočníci prchali z místa činu.

Výzva médiím

Francouzský premiér Manuel Valls požádal po krizové schůzce média, aby o událostech kolem středečního atentátu na satirický týdeník Charlie Hebdo informovala s opatrností a nemařila práci vyšetřovatelů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francie uctívá památku obětí středečního útokuVideo: Reuters

„Vyzývám mediální organizace, aby k tomuto typu informací přistupovaly s mimořádnou opatrností, protože každá informace může ohrozit vyšetřování a znamenat riziko,” uvedl Valls.

„Volám k odpovědnosti všechny. Včera večer, v noci i ráno se objevily na sítích a také ve vysílání informace, které mohou poškodit práci policie. Je legitimní klást otázky, přístup k informacím je svobodný, ale opravdu se dovolávám odpovědnosti všech,” sdělil Valls.

Reklama

Výběr článků

Načítám