Hlavní obsah

Ke střelbě v Paříži přijeli nejprve policisté na kole

Paříž
Aktualizováno

Ke střelbě v pařížské redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo přijela jako první pouliční hlídka policie na kolech. Uvedl to britský Independent s odkazem na francouzskou televizi. Na místě, kde se pohybovali po zuby ozbrojení útočníci, nic nezmohli. Při střelbě zemřelo 12 lidí. Deset novinářů z redakce a dva policisté.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Hasiči nesou zraněného na nosítkách z místa střelby na pařížské kanceláře satirických novin Charlie Hebdo.

Článek

Rádio France Info s odvoláním na svědky uvedlo, že deset minut poté, co volali na policii s oznámením, že do budovy vešli muži se samopaly, přijeli na místo tři policisté na kolech a šli dovnitř.

„Museli samozřejmě odejít, protože ti muži byli ozbrojení. Pak se na ulici ozval další křik a střílelo se. Útočníci odjeli v autě,“ popsal jeden z novinářů z tiskové agentury, která má sídlo ve stejné budově jako redakce Charlie Hebdo.

Po útoku jeden z útočníků křičel, že pomstil proroka.

Foto: Police Hour

Teroristé střílejí v Paříži na policistu.

Trojice byla ozbrojena útočnými puškami a granátometem. Při střelbě křičeli Alláhu Akbar (Bůh je veliký). Francouzský prezident Francois Hollande označil útok za teroristický čin.

Redakce týdeníku byla už v minulosti cílem útoků, například když v roce 2012 zveřejnila karikaturu proroka Mohameda. Chvíli před útokem zveřejnila karikaturu abú Bakra Bagdádího, který stojí v čele Islámského státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám