Hlavní obsah

Další padlý na Ukrajině, během příměří zahynulo přes dvě stě vojáků

Kyjev

Navzdory dohodnutému příměří s proruskými separatisty na východě Ukrajiny během uplynulých 24 hodin zahynul jeden příslušník ukrajinských ozbrojených sil, další ztráty hlášeny nejsou. Uvedl to v pondělí v Kyjevě armádní mluvčí Andrij Lysenko. Od dohody o prvním příměří padli na Ukrajině už 203 vojáci, uvedl mluvčí generálního štábu Vladislav Selezňov.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Ukrajinský voják zaujímá pozice u Čornuhina.

Článek

„Padl jeden ukrajinský gardista z dobrovolnického pluku Azov, ranění nejsou,” řekl Lysenko podle agentury Interfax-Ukrajina. Azov brání přístup k Mariupoli.

”Bylo ostřelováno kontrolní stanoviště, které drží pluk Azov. Střelbu začali teroristé z Doněcké lidové republiky. Při první přestřelce byl raněn jeden voják. V odvetu naši zahájili těžkou palbu na protivníka. Teroristé se stáhli z města,“ uvedl v prohlášení pluk Azov. Přestože byl dvacetiletý zraněný převezen do nemocnice, zemřel.

Přes 4700 obětí

Selezňov podle Ukrajinské pravdy dodal, že během posledních 24 hodin čelily ukrajinské síly jedenácti útokům. Silně bylo ostřelováno předměstí Doněcku Pisky.

Od 5. září, kdy se Kyjev v Minsku dohodl se separatisty na příměří, padlo podle armády 203 příslušníků vládních sil včetně 162 vojáků, dalších 818 utrpělo zranění, uvedl Selezňov s tím, že separatisté ostřelovali ukrajinské pozice v 4503 případech. Od nastolení režimu klidu 5. prosince byly ukrajinské síly ostřelovány 320krát.

Konflikt na východě Ukrajiny si od dubna vyžádal více než 4700 obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám