Hlavní obsah

EU přitvrdila sankce kvůli anexi Krymu

Brusel
Aktualizováno

Evropská unie ve čtvrtek oznámila už dříve avizované přitvrzení sankcí souvisejících s ruskou anexí Krymu. Občané a firmy z EU nebudou smět na poloostrově investovat či kupovat nemovitosti.

Foto: Federica Mogherini, Reuters

Šéfka zahraniční služby EU Federica Mogheriniová

Článek

Evropští turističtí operátoři nebudou nabízet turistické služby na Krymu či v Sevastopolu. Všechny lodě plující pod evropskými vlajkami budou moci v přístavech poloostrova kotvit jen v nouzových případech.

Zákaz platí od soboty, v pátek bude publikován v oficiálním věstníku EU. Pro už existující smlouvy týkající se lodní dopravy platí výjimka do 20. března.

Sankce také zakazují investice do firem na poloostrově či export určitých druhů zboží a techniky v oblastech, jako je doprava, telekomunikace či těžba nerostných surovin. Ve stejných odvětvích začíná také platit zákaz poskytovat firmám z Krymu technickou pomoc nebo stavební či inženýrské služby.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Krym

Unie kvůli krizi s Ruskem zavedla několik druhů sankcí. V první řadě nyní už více než  stovce osob a několika firmám zmrazila evropské majetky a zakázala vstup na své území.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám