Hlavní obsah

Situace na Ukrajině je lepší, případů porušení příměří ubývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Podle ukrajinské bezpečnostní rady se daří na východě Ukrajiny postupně zavádět stav příměří. Uvedl to v pátek podle Ukrajinské pravdy mluvčí rady Andrij Lysenko s tím, že jde o oboustranný akt.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Klid zbraní se využívá v Doněcku k opravě rozvodné sítě poškozené boji.

Článek

„Mohu potvrdit postupné a oboustranné zavádění režimu klidu v oblastech ATO (protiteroristická operace proti separatistům). Za posledních 24 hodin nebyly zaznamenány případy nasazení těžké techniky, dělostřelectva a raketometů Grad,“ řekl Lysenko.

Palba byla zaznamenána, ale jen z ručních zbraní a u doněckého letiště také dvakrát z granátometů. Během posledního dne čelily ukrajinské síly jen šesti ostřelováním.

Podle něj však separatisté pokračují v mobilizaci a náboru dalších bojovníků a zavádění opatření s cílem sjednotit způsob velení podle ruského standardu. „Brigády se doplňují na početní stav takzvanými dobrovolníky z Ruska,“ varoval Lysenko.

Uvedl, že zatím nemá zprávy o padlých vojácích, informace o smrti dvou gardistů u Mariupole se teprve prošetřuje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám