Hlavní obsah

V zásilce na české ambasádě v Bratislavě byla jedovatá látka

Právo, ČTK, ivi
Aktualizováno

Zásilka, která ve čtvrtek dorazila na českou ambasádu v Bratislavě, obsahovala nebezpečnou toxickou látku azid sodný. Ukázal to rozbor bílého prášku z obálky, který ve čtvrtek dopoledne zajistili hasiči. Napsal to portál Čas.sk s odvoláním na vyjádření šéfa slovenské policie Tibora Gašpara. Poštovní zásilka byla do slovenské metropole odeslána ze Švédska.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

„V případu komunikujeme s českým úřadem pro odhalováním závažné kriminality,” řekl Gašpar.

„Událost byla nahlášena v deset hodin. Do kontaktu s neznámou látkou přišla jedna osoba,“ řekl dříve po zachycení zásilky Novinkám mluvčí bratislavské policie Michal Szeiff. [celá zpráva]

Do podatelny české ambasády na Hviezdoslavově náměstí dorazila obálka, která obsahovala podezřelý bílý prášek. Na místo okamžitě dorazila záchranná služba, policie a hasiči. Budovu zajišťovalo celkem jedenáct hasičů. Nález odborně zajistili do speciálního kontejneru a následně odeslali k rozboru na úřad veřejného zdravotnictví.

Před časem byly doručeny podezřelé zásilky také na české ministerstvo vnitra a financí. Obsahovaly jed a byly odeslány ze Švédska a ze Slovinska. Podezřelé zásilky dorazily také na další úřady a instituce, ale ty žádný jed neobsahovaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám