Hlavní obsah

Slováci žádali odchod Fica a konec rozkrádání

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Zastavení rozkrádání a odchod premiéra Roberta Fica žádalo ve středu v Bratislavě několik stovek Slováků. „Politici si mastí kapsy a lidé nemají, co do úst. Měli by odstoupit všichni, co tam jsou,“ řekl Novinkám jeden z účastníků demonstrace na bratislavském Náměstí Slovenského národního povstání.

Slováci demonstrovali proti korupciVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Ani volby nic nevyřeší. Přijdou jiní a zase budou krást,“ dodal další z protestujících.

Řečníci z řad opozičních poslanců poukazovali zejména na rozkrádání ve zdravotnictví.

„Robert Fico vůbec nemusí být premiérem a minimálně se bude mnohem méně krást. Je to něco strašného, jak se naše společnost se rozkrádá,“ upozornil předseda opoziční strany Svoboda a Solidarita Richard Sulík.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Protest proti korupci a vládě v Bratislavě

Mezi protestujícími se však objevila také skupina lidí, která obviňovala opoziční politiky, že jsou placeni americkou ambasádou a chtějí krveprolití jako na kyjevském náměstí Majdan.

„Chceme změnu, ne Majdan“ hlásaly jejich transparenty. „Právě jsem přišel z americké ambasády, kde jsem si byl pro žold. Samozřejmě, nemyslím to vážně,“ řekl směrem k této skupině poslanec Igor Matovič. Opoziční politici odmítli, že by chtěli násilí a opakovaně žádali změny ve zdravotnictví a v dalších oblastech.

Reklama

Výběr článků

Načítám