Hlavní obsah

Flirtování žen provokuje násilí, varuje maďarská policie

Právo, ivi, Bratislava

Maďarská policie nepřímo označila za příčinu násilí na ženách jejich flirtování s muži. Policejní oddělení v župě Vas vydalo prohlášení, podle něhož ženské chování s milostným nebo erotickým podtextem může často vyvolat násilí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Je důležité, aby se ženy seznamovaly pouze v případě, že mají opravdový zájem na vztahu s druhou osobou. Následné odmítnutí totiž může vyvolat hněv druhé strany,“ uvádí prohlášení. Zároveň však policie radí ženám, aby vyzařovaly sebevědomí.

„Pokud žena vidí, že ji někdo sleduje, ať se snaží dostat na dobře viditelné osvětlené místo a zamíchat se do společnosti jiných lidí,“ cituje prohlášení server police.hu.

Policie v župě Baranya zase zveřejnila video, v němž se říká: „Můžeš za to, můžeš proti tomu něco dělat.“ Video by se mělo dokonce promítat na školách.

Kritika na sociálních sítích

Na sociálních sítích se na toto téma rozproudila ostrá debata.

„Pokud žena vyjde na ulici tak, že má vše venku, potenciálně se sama ohrožuje. Vždyť ani byt si nenecháte zcela otevřený,“ píše Péter.

„To je stejné, jako kdybychom obvinili osamělé staré lidi, které někdo vykradl, že zestárli v samotě a na venkově,“ argumentuje Erzsébet. „Policie tak naznačuje obětem, že od ní nemůže čekat pomoc, a násilníkům naznačuje, že se nemají čeho bát,“ napsala Éva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám