Hlavní obsah

Zloději v Německu se z podzemí provrtali přímo do vitríny s diamanty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Šperky v hodnotě 100 000 eur (2,8 miliónu korun) si odnesli zloději z klenotnictví v německém Kolíně nad Rýnem. Do obchodu pojmenovaného Goldfinger podle jednoho z filmů o agentovi 007 se provrtali z podzemí. Akci měli pečlivě připravenou, protože se s přesností provrtali přímo do vitríny s diamanty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Majitel prodejny na náměstí Londoner Platz tak v pondělí ráno našel ve vitríně díru vedoucí skrze zesílenou betonovou podlahu až do sklepa.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zloději nejprve pronikli bočním vchodem do nedaleké kancelářské budovy, odkud se přes místnost určenou ke skladování odpadu dostali do sklepení. Úzkou šachtou, v níž je po kotníky vody a která spojuje domy v sousedství, pak pronikli do sklepa pod klenotnictvím. Strop navrtali s naprostou přesností.

„Museli si místo činu předem dobře zmapovat,“ citoval list Kölner Stadt-Anzeiger policejního mluvčího Christopha Gillese.

Podle některých zpráv se kdosi pokusil do stejného klenotnictví dostat už před dvěma týdny, a to ze střechy. Všiml si jich ale svědek, který je natočil na mobil. Podezřelí muži utekli. Vyšetřovatelé záznam stále studují.

Reklama

Výběr článků

Načítám