Hlavní obsah

V Doněcku zabíjely granáty, zasáhly autobus i obytné domy

Kyjev/Doněck
Aktualizováno

Nejméně dva cestující v úterý ráno zabil dělostřelecký granát, který zasáhl autobus v Doněcku. Osm dalších cestujících na lince 6 bylo zraněno, uvedla doněcká radnice. Podle vedení separatistů si pondělní ostřelování vyžádalo další tři oběti a osm zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky ostřelování v DoněckuVideo: Reuters

 
Článek

V pondělí bylo ve městě zasaženo granáty několik obytných domů, čtyři vzplály, jeden se zřítil, uvedl web vlády separatistů. Zničena byla i myčka a dva automobily.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Muž ukazuje trosky rakety, která zasáhla jeho dům

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Následkem vojenských operací 24. listopadu byli ve městě zabiti tři civilisté, dalších osm lidí utrpělo různě vážná zranění. Do několika čtvrtí byla přerušena dodávka plynu,” uvedla radnice podle Ukrajinské pravdy.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Muž opravuje plynové potrubí v Krasnem Pacharu u Doněcku

Radnice a separatisté připisují útok ukrajinským silám.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Nákladní auta separatistů u Novoazovsku

O civilních obětech ale informuje i ukrajinská strana. Podle tiskového střediska protiteroristické operace (ATO) zahynul při výbuchu u Horlivky civilista. „Jen v Luhanské oblasti bandité zahájili v devatenácti případech palbu na obývané obce. Množství obětí jejich zločinů se upřesňuje.“

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Kostjantynivka

Podle ukrajinského armádního analytika Dmytra Tymčuka separatisté stahují do okolí Doněcku a nedaleké Makijivky a Horlivky dělostřelecké jednotky. Připravují se na bojové operace v zimním období. Součástí těchto úderných skupin jsou podle něj i příslušníci speciálních ruských jednotek.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Tanky separatistů u Novoazovsku

Tiskové středisko ATO přitom v Kyjevě oznámilo, že počet ruských vojáků v Donbasu poklesl: „Ukrajinu opustilo více než tisíc ruských vojáků.“ Jejich místo prý zaujímají oddíly separatistů, které budou v zimě operovat v menších uskupeních.

Reklama

Výběr článků

Načítám