Hlavní obsah

Rusko zveřejnilo nové záběry sestřeleného boeingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský list Komsomolskaja pravda zveřejnil podle úterní zprávy agentury Reuters další video zachycující první okamžiky po dopadu Boeingu 777 Malaysia Airlines na východní Ukrajině letos v červenci. Věrohodnost amatérských záběrů se zatím nepodařilo ověřit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odklízení trosek sestřeleného malajsijského letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech pořízených jedním obyvatelem vsi Rassipnoje je vidět hustý sloup černého dýmu, ke kterému se sbíhají lidé. Někteří z obyvatel tam běží s kýbly a džbery.

Video také zachycuje kusy trosek a poblíž stojící bílý skříňový nákladní automobil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na místě vyšetřují Nizozemci

Podle předběžné zprávy boeing spadl, protože byl zasažen velkým množstvím předmětů s vysokou kinetickou energií. To odpovídá zásahu střepinami po explozi hlavice protiletadlové rakety Buk, kterou údajně odpálili separatisté.

Rusko ale tvrdí, že dopravní letadlo zasáhla střela vzduch-vzduch, odpálená některým z ukrajinských strojů pohybujících se poblíž. Poslední důkaz předložený Rusy, který měl zachycovat ruský nadzvukový stíhací letoun, jak odpaluje raketu na boeing [celá zpráva], však byl podle nezávislých expertů podvržený. [celá zpráva]

Bohužel ale neexistuje ani záběr startujícího Buku.

Nizozemci míní prověřit všechny hypotézy.  [celá zpráva]

Našli další ostatky

Nizozemští vyšetřovatelé působí už týden v místě pádu stroje. V pondělí oznámili nález dalších lidských ostatků. [celá zpráva]

Ty by měly být co nejdříve převezeny do Charkova k předběžnému ohledání a odtud do Nizozemska. Zatím se nepodařilo objevit těla všech cestujících, kteří zahynuli při pádu stroje 17. července.

Související témata

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: Profimedia.cz

Protiletadlový systém Buk

Bezpečnostní situace v místě tragédie je prozatím dobrá, proto se předpokládá, že práce v místě pádu budou pokračovat. Vyšetřovatelé také shromažďují trosky letounu, které odvezou k expertíze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám