Hlavní obsah

Bono unikl smrti. Letadlu se zpěvákem U2 nad Německem upadly dveře

Berlín

Šťastně dopadla pro zpěváka populární irské rockové kapely U2 Bona Voxe cesta z Dublinu do Berlína. Jeho letadlu Learjet 60 D-CGEO, jímž cestoval společně se čtyřmi přáteli, totiž za letu upadly dveře. Napsal to list Irish Daily Mail. Uvedl, že Bono unikl smrti.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zpěvák skupiny U2 Bono Vox

Článek

„Měl velké štěstí, letadlo se mohlo zřítit,“ citoval deník nejmenovaný zdroj.

Čtyřiapadesátiletý zpěvák ve středu směřoval do Berlína na udílení hudebních cen Bambi Awards, kde jeho kapela přebírala ocenění a k tomu měla v průběhu večera zahrát.

Bonovi spoluhráči Larry Mullen, Edge a Adam Clayton cestovali po vlastní ose. Zpěvák vyrazil do Německa dříve kvůli schůzce pořádané německým ministrem pro ekonomickou spolupráci a rozvoj Gerdem Müllerem.

Kapela U2 poskytla fanouškům své nové album zdarmaVideo: Novinky/Reuters

Problém nastal ve chvíli, kdy se letoun ocitl nad německým pobřežím. „Zhruba po hodině cesty slyšeli zezadu letadla velké bouchnutí. Trochu se polekali, ale pokračovali dál a přistáli na letišti v Berlíně. Po přistání se zděsili, když zjistili, že zadní část letadla byla celá uvolněná. Dveře i se zavazadly Bona a jeho přátel za letu vypadly. Netuší, zda spadly do vody nebo na zem, ale měli obrovské štěstí. Byli ve výšce, kde se mohlo stát cokoli,“ popsal zdroj.

Berlínské letiště potvrdilo, že Bonovo letadlo skutečně přistálo poškozené. „Je na policii, aby prověřila, co se přesně stalo,“ řekl mluvčí letiště Ralf Kunkel. Doplnil, že koluje zpráva o tom, že úlomek z letadla dopadl na zem v Braniborsku nedaleko hlavního města.

Zpěvák se zatím k události nevyjádřil.

U2 je jedna z nejúspěšnějších skupin rockové historie, prodala přes 150 miliónů kopií svých alb. To poslední vydala čtveřice z Dublinu letos prostřednictvím firmy Apple.

Reklama

Související témata:

Související články

U2 už mají sedmdesát procent nového alba

Přestože irská skupina U2 vydala své aktuálním album Songs of Innocence teprve před několika dny a do oficiálního prodeje se deska na všech nosičích dostane až...

Výběr článků

Načítám