Hlavní obsah

Mladík z Ostravy naboural na Slovensku auta a zběsile ujížděl policii

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V okolí Žiliny se v pondělí odehrála dramatická honička, když se hlídky slovenské policie snažily zastavit řidiče z Ostravy. Mladý muž hlídkám riskantně ujížděl a zadržen byl až ve třicet kilometrů vzdálené Čadci.

Policie honila na Slovensku řidiče z OstravyVideo: TV JOJ

 
Článek

Zběsilou jízdu odstartovala nehoda, při níž řidič z Ostravy narazil do několika stojících automobilů. Svědkové okamžitě zavolali policii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Řidič nissanu začal z místa unikat, projížděl křižovatky na červenou a řítil se ulicemi Žiliny.

„Předjelo nás červené auto s rozbitou kapotou. Za ním jela dvě policejní auta,“ řekla televizi Joj žena, která byla svědkyní zběsilé jízdy. „Zablokovali mu přejezd, ale on to objel po chodníku,“ dodal další svědek.

Honička pokračovala i za Žilinou. „Na opakované výzvy řidič nereagoval a svou bezohlednou a nezodpovědnou jízdou ohrožoval účastníky silničního provozu,“ řekl Novinkám žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Podle svědků zazněly při stíhání i varovné výstřely.

Řidič byl zadržen až v Čadci. „Ve vozidle byli 24letý řidič, který není držitelem řidičského oprávnění, a 20letá spolujezdkyně. U řidiče nebyl zjištěn alkohol,“ dodal Moravčík.

Podle televize Joj hrozí muži pokuta ve výši až 1300 eur (téměř 36 tisíc Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám