Hlavní obsah

Kanibala zneškodnili, když pojídal oko své oběti

– Londýn

Dvaadvacetiletá Cerys Marie Yemmová se v noci na čtvrtek stala obětí kanibala Matthewa Williamse, kterého policisté na místě činu zneškodnili taserem, když pojídal oko oběti. Třiačtyřicetiletý muž zvaný Fifi, který o několik hodin později zemřel, byl nedávno propuštěn z vězení, kde si odpykal trest kvůli útokům na ženy, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Oběť kanibala Cerys Yemmová

Článek

Williams byl z vězení propuštěn předčasně po dvou a půl letech. Odpykával si pětiletý trest za násilí na své bývalé přítelkyni. Yemmovou napadl přímo v domově pro propuštěné v Argoedu, kam ji pozval.

Oba se nejprve sešli v baru. Měli společné přátele a on ji přesvědčil, aby jela k němu, že jí zaplatí taxi, které ji později odveze domů. Na mladou ženu z Blackpoolu zaútočil, aby mohl ukojit své kanibalské choutky.

Foto: Profimedia.cz

Policisté na místa činu, kde útočil kanibal.

Policisty zřejmě zavolal strážce hostelu pro bezdomovce, který řekl, že zahlédl muže, jak pojídá zaživa ženu a neotvírá. Policisté zasáhli rychle, muže dopadli na místě útoku, když podle Daily Mirroru právě pojídal oko oběti.

Mluvčí policie v Gwentu uvedla pro list Guardian. „Ve (čtvrtek) v 01.23 jsme byli zavoláni na místo incidentu v hotelu Sirhowy Arms kde byl ohlášen útok muže na ženu. Když jsme dorazili, byli oba – muž i žena – ještě na místě. Byl použit taser a muž byl zatčen. Žena utrpěla zranění a na místě byla prohlášena za mrtvou. Zatčený muž přestal reagovat. Policisté a zdravotníci mu poskytli první pomoc, ale také byl prohlášen mrtvým.“ [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Oběť kanibala Cerys Yemmová

Policie zatím nepotvrdila, že muž byl skutečně kanibal, ale považuje to za vysoce pravděpodobné. Žena byla pokousaná a měla vážná zranění na obličeji, vrah údajně snědl půlku jejího obličeje.

Protože pachatel několik hodin po zneškodnění taserem zemřel, vyšetřuje případ i Nezávislá komise pro stížnost na policii (IPCC). Williams je zřejmě prvním Britem, který zemřel po útoku taserem.

Cerys Yemmová přitahovala trable. Její přechozí přítel skončil ve vězení, když se po rozchodu pokusil o sebevraždu a podpálil svůj byt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám