Hlavní obsah

Granát zabil dva mladíky na školním hřišti v Doněcku

Doněck

Dělostřelecký granát ve středu zabil dva teenagery na školním hřišti nedaleko doněckého letiště, kde hráli kopanou. Dalších pět lidí bylo zraněno, z toho dva těžce, oznámila to agentura Interfax s odvoláním na očité svědky. Incident potvrdilo i ministerstvo vnitra samozvané Doněcké lidové republiky.

Foto: ČTK/AP

Ostřelování Doněcku (archivní záběr)

Článek

Zahynul osmák a osmnáctiletý absolvent školy. Další dva mladíci ve věku 17 a 21 byli zraněni těžce, tři děti odvezla záchranka se středním a lehkým zraněním.

„Na hřiště u 63. školy v Doněcku (poblíž letiště) dopadl granát. V tu chvíli byli na hřišti děti. Mnoho dětí,“ uvedla Natalija Jemčenko pro Ukrajinskou pravdu s odvoláním na štáb zdravotnické pomoci krátce po tragédii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zpravodajka AFP Aňa Cukanovová pak dodala: „Dva mrtví. Babička jednoho z nich, čtrnáctiletého pláče. Ostřelování pokračuje.“ Škola se nachází asi tři kilometry od doněckého letiště, kde pokračují boje mezi povstalci a ukrajinskou armádou.

Podle některých ukrajinských médií dopadla na školní hřiště raketa vypálená z bojové zóny v okolí letiště.

Doněcké letiště je od léta symbolem tvrdých bojů, které nezastavilo ani příměří vyhlášené počátkem září. Povstalci se snaží vytlačit z areálu ukrajinské vojáky palbou z děl, minometů a raketometů, těžké zbraně do boje nasazuje i armáda. Vzbouřenecká agentura Novorossija oznámila, že dnes se nad Doněckem poprvé po delší době objevily ukrajinské bojové letouny.

Reklama

Výběr článků

Načítám