Hlavní obsah

Jobsův památník v Petrohradě strhli kvůli homosexualitě jeho nástupce

Petrohrad

V ruském Petrohradě v pátek odstranili dvoumetrový památník zakladatele počítačové firmy Apple Stevea Jobse ve tvaru telefonu iPhone. Stalo se tak poté, co se Jobsův nástupce Tim Cook přiznal, že je homosexuál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Petrohradu demontovali pomník Jobse kvůli přiznané homosexualitě jeho nástupceVideo: Reuters

 
Článek

Skupina firem ZEFS, která památník v lednu instalovala, v pondělním prohlášení uvedla, že se řídí ruským zákonem proti „homosexuální propagandě“. „V Rusku je zákonem zakázána homosexuální propaganda a jiné sexuální perverze mezi nezletilými,“ uvedla ZEFS v souvislosti s tím, že Jobsův památník stál před střední školou.

„Poté, co ředitel Applu Tim Cook otevřeně vyzval k sodomii, byl památník odstraněn podle ruského federálního zákona na ochranu dětí před informacemi propagujícími popření tradičních rodinných hodnot,“ píše se dále v prohlášení.

Ruský prezident Vladimir Putin dotyčný zákon podepsal v loňském roce. Homosexuálové v Rusku podle něj nejsou diskriminováni, jde jen o ochranu mladých lidí před nimi.

Tim Cook se ke své homosexualitě přihlásil minulý čtvrtek. Podle agentury Reuters jen potvrdil to, o čem se v Mekce technologických firem Silicon Valley běžně mluvilo. [celá zpráva]

Steve Jobs, na jehož památku byla kamenná deska postavena, gay nebyl. Zemřel v roce 2011 a před smrtí označil Cooka za svého nástupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám