Hlavní obsah

Rusko chce vyslat na Donbas další humanitární zásilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko chce dál pokračovat s humanitární pomocí obyvatelům na východě Ukrajiny a přes hranici vyšle po nutných úředních procedurách další zásilky, uvedl ruský ministr pro civilní obranu a mimořádné situace Vladimir Pučkov. Poslední ruský humanitární konvoj do separatisty ovládaných oblastí na Ukrajině dorazil v pátek.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Kolona s ruskou pomocí

Článek

"Ve spolupráci s našimi kolegy připravujeme další konvoje, a jakmile získáme potřebná povolení, budeme v naší práci pokračovat," citovala Pučkova agentura Interfax.

Poslední humanitární pomoc dorazila do Luhanska a Doněcka v pátek. Celkem stovka vozidel vezla podle Moskvy 500 tun nákladu, zejména stavebního materiálu, potravin, léků a zdravotnických potřeb. Po vyložení se automobily ještě týž den vrátily do Ruska.

Moskva vyslala první konvoj s humanitární pomocí Ukrajině už v srpnu. Kolona takřka 300 kamionů tehdy překročila hranice bez souhlasu Kyjeva a bez doprovodu Mezinárodního výboru Červeného kříže a vyvolala kritiku ze strany ukrajinské vlády i Západu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám